Gastenboek
Foto's
Nieuwaggregaat
-

donderdag, juni 09, 2005

posted by Sander : 17:44 [print]
De ChristenUnie en the SGP zijn boos over het programma 'God bestaat niet'. Het is 'kwetsend', 'provocerend' en zorgt dat "de bevolkingsgroepen verder uit elkaar komen te staan". Hebben zij naar hetzelfde programma als ik gekeken?

Het programma is 23 minuten interview met een atheistische wetenschapper (in een kerk welteverstaan), die op rustige toon zijn interpretatie van religie in het brein vertelt (overigens niets dat niet in wetenschappelijke bladen heeft gestaan) en 2 minuten Robbie Muntz (die man die Willibrord Frequin of frequinciaanse wijze achtervolgde en in een Hitler-pak in Oostenrijk 'Sieg Haider' liep te roepen), die wat rare scenes speelt:
Scene 1. Robbie Muntz is een Bible-belt prediker en preekt wat over religieuzen die de geest van mensen vergiftigt. Kortom hij preekt het omgekeerde wat een Bible-belt prediker zou preken.
Scene 2. Robbie Muntz is een lachende duivel. Mja, wat moet je d'r van vinden...
Scene 3. Robbie Muntz krijgt een epileptische aanval en ziet religieuze verschijningen (waaronder een non, een monnik en een indiaan). In het interview werd verteld over het feit dat een epileptische aanval bij de hippocampus kan leiden tot religieuze verschijningen.
Scene 4. Robbie Muntz staat op na zijn epileptische aanval en zijn religieuze verschijningen lopen hem achterna.
Scene 5. Robbie Muntz is weer een duivel die wat rondhuppelt op de 'Pink Panther' melodie.
Een programma met 92% (23/25) educatieve inhoud hoort volgens mij gewoon op de publieke zender. Dat Robbie Muntz lak heeft aan normen en waarden, ja, dat is bekend, maar juist dóór de publiciteit die de ChristenUnie bracht, verandert hij een anderzijds volstrekt onopvallend (2 pratende mensen 23 minuten lang; dan is de doelgroep Sander en een halve eierdop) tot een 'controversieel' programma en wordt 't breed uitgemeten. Missie volbracht, toch?

Maar goed, nu ik 't er toch over heb; bekijk de uitzending hier.
HoloFRaSe - "Sometimes a single word may represent an entire thought"
design by Sander
Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com