Gastenboek
Foto's
Nieuwaggregaat
-

woensdag, mei 11, 2005

posted by Sander : 17:24 [print]
...blijkbaar:
Als Nederland nee zegt tegen de Europese grondwet, is dat "niet goed voor de internationale reputatie van Nederland". Dat heeft ook nadelen op zakelijk gebied. Premier Balkenende zei dat dinsdag in een interview met RTL.
Een stem tegen de EU-grondwet is volgens minister Donner spelen met vuur. Zonder Europese overheid loopt het continent het risico op nieuwe oorlogen.
"Als luchthaven en bedrijf hebben wij een overweldigend belang bij de sterkte van Europa", stelde directeur Cerfontaine van Schiphol. "Een 'nee-stem' zou een absolute ramp zijn."
Mandelson benadrukte dat Europa minder gewicht in de schaal legt als het niet sterker en slagvaardiger opereert door een 'nee-stem'. Dat zou ook zijn positie bij grote handelsoverlegrondes met de Verenigde Staten, China en " andere opkomende economiën", fors bemoeilijken, stelde hij.
"Het is jammer dat juist nu we iets kunnen laten blijken van echte linkse samenwerking de SP zo frontaal positie kiest tegenover PvdA en GL" [zegt meneer Wouter Bos, die in 2 jaar geen vinger heeft uitgereikt naar de SP of GroenLinks]
en
'Wie de toekomst op het spel wil zetten, moet vooral tegenstemmen in het referendum.' Een herhaling van de economische crisis zoals in de jaren 20 is dan volgens hem [minister Brinkhorst] mogelijk.
maar:
De argumenten van linkse en rechtse tegenstanders van de Europese Grondwet verschillen, maar hebben één ding gemeen: allemaal spelen ze in op angst. Dat stelt minister Donner van Justitie vandaag in de Volkskrant.

Deze reclamespot werd mogelijk gemaakt door de overheid.
HoloFRaSe - "Sometimes a single word may represent an entire thought"
design by Sander
Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com